Skip to content
Educație

Președintele ARACIP: Nu există bază legală, platforme și conținuturi cu calitatea asigurată pentru predarea online

Hotnews

După ce Ministerul Educației a recomandat tuturor profesorilor să țină legătura cu elevii și să le predea lecții online, unii experți în educație susțin că acest lucru nu este posibil pentru că profesorii nu știu să folosească mijloacele online.

Șerban Iosifescu, președintele Agenției Române de Asigurare a Calității Învățământului Preuniversitar (ARACIP), susține că nu există o evidență clară a profesorilor care știu să utilizeze o platforă de învățare online.

Deci, chiar e bine să facem, orice – repede, haotic și prost? Doar să ARĂTĂM că facem ceva?”, se întreabă Șerban Iosifescu în postarea sa.

Iosifescu se întreabă dacă în cazul învățării online ”mai susținem limitarea accesului copiilor mici la ecran

Ne mai aducem aminte de studiile despre dependența de ecran și despre efectele nocive ale statului prea mult online?”, se întreabă Iosifescu.

Afirmațiile președintelui (ARACIP) vin în contextul în care Ministerul Educației a convocat profesorii pentru pregătire online în cadrul proiectului CRED, prin care săi sprijine pe profesori pentru utilizarea eficientă a instrumentelor și aplicațiilor educaționale în predarea online. Prima întâlnire a avut loc astăzi când profesorii au învățat despre utilizarea Teams/Office365, dar aceste intruiri vor continua și în perioada următoare.

Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar este instituţie publică, de interes naţional, aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, potrivit Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *