Skip to content
Politică

Președintele Asociației Colectiv, lovitură pentru Arafat: Poate scapă, dar asta trebuie să o hotărască legea!

Președintele Asociației Colectiv, lovitură pentru Arafat: Poate scapă, dar asta trebuie să o hotărască legea!

Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, a declarat că îl consideră vinovat pe Raed Arafat în urma tragediei din Colectiv şi că acesta va trebui să răspundă în faţa instanţei.

”Poate Arafat scapă, dar asta trebuie să o hotărască legea. Eu îmi doresc asta (să îl acţionez în judecată n.r.) pentru că îl consider vinovat. El este imaginea, el a ieşit la televizor”, a spus Eugen Iancu, duminică, la lansarea Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, un tânăr de 25 de ani care a murit în urma incendiului din Colectiv, a spus că cei vinovaţi, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care a dat aviz de funcţionare clubului, până la Raed Arafat, trebuie să plătească în faţa legii pentru ce s-a petrecut în Colectiv.

„Încercăm să nu tăcem pentru că ISU a autorizat acel club, pentru că nu funcţiona de două zile, funcţiona de cinci-şase ani acolo. Statul nu trebuia să lase clubul să funcţioneze cu o singură ieşire, fără autorizaţii sanitar-veterinare, fără autorizaţii ISU, fără autorizaţii de la Primărie, despre acel club ştia toată lumea, pentru cum a funcţionat, trebuie să răspundă autorităţile. La autorizarea acelui punct de lucru, ISU este de vină pentru că a permis funcţionarea lui, cu extinctoare expirate sau neîncărcate, fără uşi de ieşire”, a declarat Iancu.

Despre organizarea autorităţilor în noaptea incendiului, Iancu spune că „a fost un dezastru”.

„La Colectiv, pompierii s-au dus la o poartă greşită, au lăsat maşinile la acea poartă, au venit pe jos, au ocolit toate blocurile, au intrat fără mască, fără nimic, au văzut că nu se poate interveni, s-au întors la maşină. Au fost nişte greşeli enorme. (…) Vrem ca justiţia să îşi facă treaba, să fie lăsată să îşi facă treaba pentru că sunt domni care consideră că dacă cercetările duc mai sus decât trebuie este bine ca acestea să fie oprite”, a spus Iancu, potrivit realitatea.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *