Skip to content
Internațional

Preşedintele Băncii Mondiale, semnal de alarmă: Invazia rusă a Ucrainei agravează problemele legate de aprovizionarea cu alimente şi preţurile

Facebook

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a discutat cu administratorul Agenţiei Americane de Ajutor Internaţional (USAID), Samantha Power, despre probleme urgente ale momentului şi a apreciat că invazia rusă a Ucrainei agravează problemele legate de aprovizionarea cu alimente şi preţurile, cei săraci fiind cel mai puternic afectaţi.

David Malpass anunţă, într-un tweet, că a discutat cu administratorul Agenţiei Americane de Ajutor Internaţional (USAID), Samantha Power, ”despre probleme urgente de dezvoltare”. ”Invazia rusă a Ucrainei agravează problemele legate de aprovizionarea cu alimente şi preţurile, cei săraci fiind cel mai puternic afectaţi. Vom discuta despre alimente, apă, energie şi alte provocări cu liderii africani din Senegal şi Maroc săptămâna aceasta”, a scris Malpass pe Twitter.

La rândul său, Samantha Power a transmis că a discutat despre despre modul în care Banca Mondială poate contribui la abordarea crizei globale a securităţii alimentare, exacerbată de invazia Ucrainei de către Rusia. ”Pe măsură ce foamea creşte, la fel creşte tezaurizarea mărfurilor şi măsurile comerciale de protecţie care influenţează şi mai mult preţurile”, a transmis Power.

3 comentarii la “Preşedintele Băncii Mondiale, semnal de alarmă: Invazia rusă a Ucrainei agravează problemele legate de aprovizionarea cu alimente şi preţurile

  1. & Exponenți ai unei societăți care și-a însușit tiparnița de bani pentru a „alimenta” inflație , epidemii, pandemii , conflicte, viruși, boli, etc. , ?

  2. & Dacă individul este conștient că inflația depreciază valoarea și că este o consecință firească a ceea ce reprezintă și a felului cum acționează,?

  3. & După cum probabil că s-a putut observa și după 1989 în economia românească probabil că ar putea exista și „un raport de cauzalitate”, de un anumit nivel, între distrugeri și inflație, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *