Skip to content
Politică

Președintele Biroului de Cercetări Sociale, previziuni sumbre pentru ALDE: în ce condiții va dispărea partidul lui Tăriceanu

Inquam/Octav Ganea

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, a vorbit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, despre cum se prezintă ALDE, formațiunea politică la conducerea căreia este Călin Popescu Tăriceanu, după rezultatul de la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Amintim că ALDE a obținut un scor sub pragul electoral de 5%, astfel că nu va trimite niciun deputat în Parlamentul European.

În acest context, sociologul s-a declarat rezervat privind șansele de reușită ale ALDE la alegerile parlamentare din 2020, astfel că, potrivit lui Bruno Ștefan, dacă la alegerile locale nu vor reuși să își impună primari, consilieri, să treacă un prag, ALDE ar putea să dispară de pe scena politică.

La ce cădere a avut (n.r – ALDE), eu cred că are soarta ApR-ului lui Meleșcanu, se va vărsa în alt partid. Ori îl vor sfâșia cele două partide mari: PNL, ca să-și aducă din membri înapoi, și PSD, ca să-i tragă de acolo. Nu știu ce motivație vor mai avea să tragă – și Tăriceanu lovit puternic acum și tot acuzat. Nu au cum să aibă un candidat la președinție, nu o să-l pună PSD candidat pe Tăriceanu niciodată. ALDE rămâne o mașinărie-trotinetă pe această autostradă politică.

Îi vedeam cum pierd în sondaje (n.r – ALDE), pentru că PSD le lua resursele electorale. ALDE nu o să mai aibă forța să tragă mult la următoarele alegeri. Nu au candidați să câștige alegerile locale și vor lua la consiliile locale un scor amărât. Eu văd ALDE căzut.

Nu are cum să dispară ALDE până la alegeri și, dacă nu dispare, are chiar resurse să se întărească puțin. Dacă la alegerile locale nu vor reuși să își impună primari, consilieri, să treacă un prag – acela va fi un test important – atunci partidul se fâsâie de tot. Nu îi văd reușind la locale prea mult, pentru că nu au primari, consilieri cu mare notorietate”, a declarat sociologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *