S-a creat un ecosistem extrem de periculos în justiţie, de recompensare cu salarii care cresc în spirală anual şi cu pensii generoase, a declarat, miercuri, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin.
“În primul rând este criza din justiţie, unde s-a creat, în timp, un ecosistem prin care se recompensează singuri cu salarii care cresc în spirală anual, cu pensii generoase, dar şi cu un mecanism prin care cei care se pensionează din justiţie la vârste fragede, a doua zi după încasarea primei pensii şi îşi iau din nou robele, se reintegrează în sistemul de justiţie. S-a creat un ecosistem extrem de periculos. Ceea s-a întâmplat recent cu Curtea de Apel şi cu demonstraţia de forţă în două zile consecutive, în opinia noastră, este o demonstraţie de forţă a justiţiei din România, că poate să facă aproape orice în această ţară”, a afirmat Dumitru Costin, la Congresul BNS, potrivit Agerpres.
Acesta le-a spus celor doi candidaţi din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, George Simion şi Nicuşor Dan, prezenţi la Congres, că au o răspundere uriaşă dacă vor ajunge la şefia statului.
“Preţul pentru alegerea unuia dintre domniile voastre reprezintă al doilea cel mai mare preţ plătit de această ţară. Din acest motiv, personal, consider că răspunderea dumneavoastră este uriaşă. Pe primul loc, în ceea ce priveşte preţul, menţionez evenimentele din decembrie, pentru că vieţile de oameni pierdute pentru schimbarea de regim politic nu pot fi niciodată preţuite în bani. De un an şi jumătate, România stă încremenită în acest proiect electoral. Guvernarea a fost afectată profund de spaimele consecinţelor electorale pe care le-am fi putut avea unele măsuri. România e ca un bolnav aflat pe aparate, cu masca de oxigen pe figură, în aşteptarea unui medic care se aplice tratamentul corect, adecvat. De ce suferă România astăzi? Din cauza unor multiple crize”, a explicat liderul BNS.
Blocul Naţional Sindical organizează miercuri şi joi, la Palatul Parlamentului, cel de-al 13-lea Congres al Confederaţiei. Evenimentul va reuni peste 500 de delegaţi şi invitaţi, reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale membre ale BNS, dar şi ai instituţiilor publice şi organizaţiilor naţionale şi internaţionale cu care BNS colaborează în calitatea sa de partener social reprezentativ.
Aflat într-un moment-cheie pentru mişcarea sindicală din România, Congresul va fi atât un exerciţiu de evaluare a activităţii din ultimii patru ani, cât şi o oportunitate de a contura direcţiile strategice pentru perioada 2025-2029, susţin reprezentanţii BNS.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News