Skip to content
Politică

Preşedintele CCIR, concluzii tranşante despre summitul NATO şi „autismul occidental”. Ce ne pregăteşte UK

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, trage concluzii tranşante după summitul NATO.

Oficialul CCIR a declarat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, că România a reușit să își atingă obiectivele propuse pentru această primă etapă a summitului NATO de la Varșovia.

„Eu cred că, pe de-o parte, ne-am atins obiectivele, sunt operaționalizate cele două comandamente, deja se discută de o brigadă multinațională, scutul de la Deveselu a intrat sub comandament NATO. Eu zic că pentru această etapă ne-am atins obiectivele și s-a repus pe agendă importanța strategică a Mării Negre. Trebuie să recunoaștem, a existat un autism occidental în ceea ce privește Marea Neagră, dar faptul că s-a menținut Marea Neagră pe agendă și în declarația finală este suficient”, a afirmat Daraban.

Preşedintele CCIR a punctat faptul că, după acest summit, Rusia este împinsă într-o zonă delicată, în ceea ce privește economia țării conduse de Vladimir Putin.

„Cred că Rusia, din păcate, după summit, va fi și mai împinsă către o zonă destul de delicată din punct de vedere economic. Banca Mondială a publicat situația financiară pe 2015, care a confirmat că Rusia s-a prăbușit în ceea ce privește PIB-ul. Se confirmă căderea economică a Rusiei”, a spus preșdintele Camerei de comerț

Referitor la incidentul din Marea Britanie, când un magazin românesc din Norwich a fost incendiat, Mihai Daraban a susținut că acestea sunt replici la referendumul organizat pentru ieșirea Regatului Unit din UE.

„Dacă este să vorbim în termeni de geofizică a pământului, acestea sunt niște replici a ceea ce a fost referendumul. Până la urmă, după referendumul provocat de elita politică britanică, iată că vedem niște replici la acel fenomen. La un referendum răspunsul nu e rău, întrebarea e tâmpită. Uitați-vă că s-a dat drumul la un proces xenofob pe care în Marea Britanie, înainte de referendum, nu l-am văzut, nu l-am auzit, nu l-am sesizat. Dacă împotriva României mai vedeam câte ceva prin Italia acum câțiva ani, în Marea Britanie nu am auzut să se întâmple aa ceva. Sunt replici ale seismului numit referendum. Victime colaterale”, a conchis Daraban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *