Skip to content
" "
Economie

Președintele CCIR, întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Băncii Mondiale în România

CCIR

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a participat miercuri, la o ședință de lucru cu reprezentanți ai Băncii Mondiale, în vederea identificării de oportunități de dezvoltare pentru mediul de afaceri din România.

În cadrul întâlnirii, Mihai Daraban a menționat importanța asistenței financiare și expertizei oferite de partenerii externi de dezvoltare, în speță, Banca Mondială, exprimând interesul pentru continuarea cooperării cu această instituţie, în scopul îmbunătățirii sectorului economic și implicit a activității mediului de afaceri din România.

Totodată, reprezentanții Băncii Mondiale au subliniat faptul că România a obţinut beneficii majore în calitate de membru al Uniunii Europene, ajungând rapid la nivelurile de venituri înregistrate de alte state membre şi devenind una dintre economiile cu cea mai rapidă rată de creştere din Europa, în ultimii ani.

Recent, a fost semnat un acord tripartit, încheiat între Banca Mondială (BM), Direcţia Generală Politici Regionale şi Urbane (DG Regio) din cadrul Comisiei Europene şi Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), pentru acordarea de sprijin României în eforturile de îmbunătăţire a impactului investiţiilor realizate în zonele urbane, precum şi de maximizare a utilizării finanţării acordate de Uniunea Europeană.

Parteneriatul se va concentra pe servicii analitice şi de asistenţă tehnică în decursul următoarelor şase luni, cu rolul de a sprijini România să adopte o abordare intersectorială şi inter-jurisdicţională şi să răspundă mai bine la nevoile existente în teritorii, care nu pot fi definite printr-o singură limită administrativă clară.

La întâlnire, au participat din partea Băncii Mondiale: Tatiana Proskuryakova, manager de țară, Koen Davidse, director executiv și Cătălin Păuna, senior economist.

În cadrul Strategiei de Parteneriat cu Țara, Banca Mondială sprijină eforturile României de a accelera reformele structurale. Obiectivul general pe termen lung al Strategiei de Parteneriat cu Țara este să sprijine convergența țării cu UE printr-o creștere economică solidă, durabilă și echitabilă și printr-o competitivitate mai mare.

Banca se implică în România utilizând gama sa completă de instrumente: împrumuturi în cadrul politicilor de dezvoltare, servicii de asistență și analitice (ASA) și mai ales servicii de asistenţă tehnică rambursabile (RAS).

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *