Președintele CCIR, Mihai Daraban: „Am intervenit pentru toate actele normative cu impact asupra mediului economic”

Foto PS News

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) vorbește despre mediul apolitic al CCIR punctând, însă, că membrii Camerei au afinități politice, diverse. „Ceea ce nu este un lucru rău deoarece ai ocazia, prin așa-zisul lobby mascat, să poți să intervii la un moment dat, la decidenții politici, pentru a crea o viață mai bună mediului economic”, afirma Daraban. 

„Ne prinde bine faptul că suntem apolitici, dar avem prieteni și colaboratori cu afinități, aș putea să spunem din toate partidele politice din România, ceea ce nu este un lucru rău. Astfel, ai ocazia, prin așa-zisul lobby mascat, că noi nu prea avem voie să pronunțăm lobby, oficial, în România, să poți să intervii la un anumit moment dat, la decidenții politici pentru a crea o viață mai bună mediului economic. Noi, de fapt, în decursul istoriei noastre, dar chiar și ultimii 10 ani, pot să spun că am venit cu intervenții pentru toate actele normative care au avut un impact asupra mediului economic. Poate nu le-am mediatizat pe toate, dar eu vă asigur și asigur și mediul de afaceri că am intervenit absolut peste tot unde am putut, că ne-au ieșit inițiativele sau nu”.

Daraban subliniază faptul ca dialogul politico- social este unul mimat in Romania.

„Trebuie să recunosc cu părere de rău că dialogul politic sau dialogul social, mai bine zis, este puțin mimat în România și de multe ori decidenți s-au întâlnit cu mediu de business pentru camerele de luat vederi ca să înregistreze acel eveniment, acel aspect. Și, vezi Doamne, au fost consultări, dar, în general, guvernele României în momentul în care se așază pe scaun, considera că le știu pe toate.

Apropo de culoare politică, știți bine că noi avem societatea noastră, Romexpo, care cândva a fost chiar departament al Camerei, transformat după Revoluție în societate comercială. S-au filmat, de nenumărate ori, congrese de partid, atât de la PSD, cât a PNL, USR, alții, care erau mai mici. Noi i-am găzduit chiar în incinta Camerei de Comerț, pentru că erau destul de mari sălile de la Romexpo, dar am vrut să subliniez faptul că am colaborat cu mediul politic, dar noi nu facem politică”, a conchis Mihai Daraban.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: