Skip to content
Societate

Președintele CCIR, Mihai Daraban, prezent la sesiunile de lucru ale Consiliului General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț

CCIR
" "

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, participă în perioada 12-13 februarie, la Paris, la reuniunea Consiliului General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț (WCF).

Prima zi a ședinței Consiliului General a fost dedicată sesiunilor de lucru pe marginea strategiilor de acțiune ale Federației Mondiale a Camerelor de Comerț. Punctele cuprinse pe agenda de lucru vizează: Strategia WCF, Platforma Chamber Connect, Brand-ul cameral, Congresul Chamber Connect și platforma „Generation Next, Chamabers 4.0”.

" "
" "

Cu acest prilej, președintele CCIR, Mihai Daraban, a avut o întrevedere cu Hamad Buamim, Președinte al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț și Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Dubai.

În marja reuniuni Consiliului General al WCF președintele CCIR urmează să aibă discuții bilaterale cu reprezentanți de nivel înalt ai camerelor de comerț din întreaga lume.

Mihai Daraban a susținut în repetate rânduri viziunea unui sistem de camere de comerț unite, cu un rol important în dezvoltarea economică mondială: „Odată cu învestirea mea în poziția de membru în Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț vine și responsabilitatea de a lupta pentru promovarea unei economii globale, a comerțului liber acțiuni care atrag crearea de noi locuri de muncă și implicit îmbunătățirea nivelului de trai”.

Următoarea ședință a Consiliului General al WCF va avea loc în perioada 5-6 Octombrie 2020 la Johannesburg, Africa de Sud.

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a fost ales în funcția de membru în Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț (WCF), din cadrul Camerei de Comerț Internaționale (ICC), în urma votului exercitat de reprezentanții a peste 100 de state. Astfel, România este reprezentată, pentru mandatul 2020-2022, în forul de conducere al organizației mondiale a camerelor de comerț.

„Generation Next Chamber 4.0” este o platformă menită să sprijine antreprenorii tineri să se dezvolte și să se informeze printr-o serie de evenimente lunare exclusive, alternând între evenimente în rețea și sesiuni de dezvoltare personală.

Rolul Consiliului General al WCF este de a promova și proteja conceptul de cameră de comerț, ca entități intermediare esențiale între guverne și mediul de afaceri și între mediul de afaceri și publicul general. De asemenea, una dintre preocupările esențiale ale Consiliul General este de a încuraja cooperarea cât mai activă dintre toate camerele de comerț care fac parte din rețeaua mondială a WCF. Totodată, WCF are obligația de a încuraja membrii săi și membrii camerelor de comerț de a se angrena și a coopera în activitățile propuse de Camera de Comerț Internațională (ICC).

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *