Skip to content
Economie

Președintele CCIR: Nici nu vreau să mă gândesc cum va suna balanţa comercială a României la sfârşitul anului 2020

PS News
" "

Deficitul comercial al României va fi în acest an de 18,5 – 19 miliarde de euro,  a afirmat, marţi, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

Avem nişte probleme de strategie economică. Considerăm că sectorul energetic, industria prelucrătoare şi cea alimentară ar trebui să fie priorităţile naţionale şi de aici trebuie să începem să construim. Iar acestea trebuie deservite de infrastructură. Trebuie plecat de la a ne stabili priorităţile„, a spus Daraban.

" "
" "

Nici nu vreau să mă gândesc cum va suna balanţa comercială a României la sfârşitul anului 2020, mai ales după importurile agresive din perioada pandemiei. Deficitul balanței a crescut cu 7.3 miliarde EUR în 3 ani ( 2016 – 2019 ), de la 10 miliarde la 17.3 miliarde EUR.

Bănuiesc că anul acesta o să-l încheiem undeva pe la 18,5 – 19 miliarde de euro. Acest lucru trebuie să ne pună serios pe gânduri cu privire la promovarea externă a României pe toate palierele”, a afirmat preşedintele CCIR.

Aşa e şi cu promovarea externă: ne lăsăm pe mâna unor funcţionari, care, pe de-o parte, vor să meargă cu maşina acasă, iar, pe de altă parte, se uită în calendar să le treacă mandatul de patru ani. Deci cred că aici trebuie schimbată filozofia statului şi, repet, cred că trebuie să ne alegem nişte domenii prioritare pentru care să construim acest proiect de ţară‘, a menționat Daraban, informează dcnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *