Skip to content
Puterea Știrilor Video

Președintele CCIR pledează pentru un Schengen destinat exclusiv liberei circulații a mărfurilor. Daraban: „Acesta e marele prejudiciu”

facebook

Invitat la ”Puterea Știrilor”, președintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat că marele prejudiciu pentru România după ce Austria ne-a blocat aderarea la Spațiul Schengen îl constituie „acele tiruri care stau în vamă”. Daraban pledează, de altfel, pentru un Schengen în care libera circulație să se aplice exclusiv mărfurilor.

”Nu pot să spun că mă pricep la așa ceva, dar eu de exemplu aș fi văzut Shengen-ul pentru libera circulație a mărfurilor exclusiv. Pentru că cetățeanul circula deja și, cu tot respectul, cetățeanul poate să mai aștepte, nu asta era o problemă de libera circulație a cetățeanului.

Marele prejudiciu pe care noi îl avem din neapartenența la Shengen sunt acele tiruri care stau la vamă. De acolo vin și prejudiciile, că eu stau la vamă ca simplu cetățean nu e un prejudiciu adus țării mele, ba chiar din contră, mai consum ceva benzină stând la coadă să mă încălzesc.

Deci, domnule, haideți să ne rezolvăm pe partea de marfă, nu vrem altceva și vedem cu cetățeanul mai târziu. Pentru că eu cred că trebuie separate apele, repet, prejudiciul economic al României sunt aceste tiruri care stau în vămi”, a precizat președintele CCIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *