Skip to content
Politică

Președintele CCIR, prezent la deschiderea expoziției maritime Europort România FOTO

ccir

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a participat marți la deschiderea oficială a expoziției maritime Europort România.

Evenimentul este organizat de Ahoy Rotterdam Olanda, având sprijinul Camerei de Comerț, Industrie, Agricultură și Navigație Constanța și al Ambasadei Olandei la București, conform unui comunicat al CCIR remis redacției PSnews.ro.

Mihai Daraban a declarat la deschiderea oficială a evenimentului că domeniul navigației este unul foarte important pentru economia românească, precum și pentru economia orașului Constanța, afirmându-și încrederea că expoziția va fi una de succes.

“Singura Cameră de Comerț din România care are în titulatură și cuvântul navigație, este cea din Constanța. Așadar,
continuăm să organizăm manifestări în acest domeniu care, spunem noi, este unul foarte important pentru economia românească, în general, și pentru economia Constanței, în special. Suntem binecuvântați de faptul că suntem la malul Mării Negre, că avem o rețea de șantiere navale, avem un port de maximă importanță în Europa, avem legătură cu
Dunărea până în Centrul Europei. Suntem o zonă de interes major și, nu întâmplător, companiile din Olanda au ales să organizeze această manifestare la Constanța, Ahoy Rotterdam fiind cel mai mare organizator de târguri și expoziții din această țară. Iată că avem prezentă aici o mare parte din industria de shipping. Am convingerea că acest eveniment să fie de succes, dar faptul că deja am ajuns la a XII-a ediție vorbește de la sine”, a spus Mihai Daraban.

În cadrul ceremoniei de deschidere, Stella Ronner Grubacic, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, a declarat că industria navală din România este de importanță pentru investitorii străini, arătând faptul că firmele românești colaborează foarte bine cu cele olandeze în ceea ce privește domeniul maritim.

La eveniment a fost prezent și primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău, care a felicitat toți actorii implicați în organizarea expoziției de la Constanța.

„Acesta este orașul nostru, unde oamenii și tehnologia construiesc viitorul împreună. Felicit toți actorii implicați în organizarea acestui eveniment, administrația publică locală, mediul de afaceri constănțean, autoritățile portuare, pentru faptul că și-au pus laolaltă toată priceperea și puterea pentru un interes comun”, a spus Făgădău.

Ionel Minea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a subliniat că acest eveniment va ajuta la intensificarea relațiilor dintre România și Olanda, amintind totodată de importanța strategică a portului Constanța.

Ediția din 2018 a Europort România, oferă companiilor românești participante la expoziție posibilitatea dezvoltării contactelor de business prin facilitarea întâlnirilor cu reprezentanții firmelor internaționale interesate, se mai arată în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *