Președintele CCR s-a întâlnit cu omologul său chinez. A sfidat Curtea neinformându-și colegii

CCR
Sursa foto: CCR

Marian Enache, președintele Curții Constituționale a României (CCR) se întâlnește în vizite oficiale cu delegații ale instituției omoloage din China comunistă fără să informeze în nici un fel plenul CCR. Deși din această poziție este obligat să o facă.

Într-o atmosferă destinsă și relaxantă, o delegație chineză a unei instituții cvasi omoloage s-a întâlnit ieri cu șeful CCR, Marian Enache, conform newsweek.ro. Doar cu acesta și cu nimeni altcineva din plenul CCR format din alți nouă membri ai acestei instituții.

Enache nu a informat plenul CCR deși ar fi trebuit să o facă. Deoarece din această poziție reprezintă instituția în relațiile interne și internaționale.

Oficialii guvernamentali și ai altor instituții din arhitectura democratică a României nu par că reușesc să se opună cu succes desantului diplomatic al Chinei comuniste.

Enache s-a văzut de capul lui cu omologul chinez

Președintele CCR, Marian Enache, a informat ieri, printr-un comunicat de presă,  că s-a întâlnit cu o delegație chineză formată din reprezentanții Comisiei pentru Constituție și Lege a Congresului Național al Reprezentanților Poporului Chinez condusă de președinta acesteia, Xin Chunying.

Surse din interiorul CCR au declarat pentru Newsweek România că aceasta a fost o inițiativă personală a lui Enache care nu a informat plenul Curții despre această vizită deși ar fi trebuit să o facă.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: