Skip to content
Societate

Președintele CJ Bihor, prins la pescuit ilegal şi amendat cu 5.000 de lei

ebihireanul.ro

O postare total surprinzătoare a președintelui Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor, făcută joi seară, în care UDMR-istul se cataloghează singur ca fiind nedemn, a stârnit numeroase comentarii și semne de întrebare pe Facebook, fără a primi însă și răspunsurile necesare.

Azi după amiază, pentru o scurtă perioadă, am oprit la pescuit, la un lac situat lângă Oradea. Recunosc că am greșit, deoarece am încălcat reguli valabile pentru noi toți. Nu trebuia să cedez acestei ispite”, începe postarea lui Pasztor Sandor.

Poliția m-a sancționat justificat, la fața locului cu o amendă de 5.000 de lei. Mâine dimineața, primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi și voi transfera o sumă similară unei asociații caritabile”, continuă UDMR-istul, fără a explica în niciun fel sursa căinței sale și nici legătura dintre amendă și donația pe care simte nevoia să o facă.

În schimb, șeful CJ Bihor încheie mesajul de o manieră radicală – „Regret sincer atitudinea mea nedemnă și îmi cer scuze tuturor!” -, fapt care a și stârnit compasiunea unor internauți, dispuși să aprecieze smerenia politicianului și să-l consoleze cu faptul că „a greși este omenește”.

Mesajul a fost preluat și de pagina oficială de Facebook a UDMR Bihor, culmea, cu mesajul că „Regula este valabilă pentru toată lumea!”. Altfel spus, cine greșește plătește, chiar și demnitarii și politicienii, iar cei onești, cum e Pasztor, își asumă greșelile.

Evident, însă, că povestea nu este atât de simplă pe cum ar vrea președintele Consiliului Județean și liderii UDMR Bihor să o prezinte, într-o acțiune clasică de PR, menită să diminueze prejudiciile de imagine.

În realitate, o echipă a ebihoreanul.ro a fost cea care l-a surprins pe Pasztor Sandor, joi după-amiază, încălcând flagrant legea participând la o acțiune de pescuit recreativ pe un lac din Cetariu, în care erau angrenate și mașini de instituții publice, și alți slujbași ai statului.

Toți aceștia încălcau cu nonșalanță restricțiile impuse de starea de urgență, în vreme ce oamenii de bună credință stau în izolare la casele lor și își limitează ieșirile, pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

Aruncând în public doar jumătăți de adevăruri, Pasztor nu suflă o vorbă despre detaliile întâmplării, nici despre faptul că deține funcția de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, așa că ar fi trebuit să fie primul care să dea exemplu pozitiv, nici despre implicațiile penale ale faptelor sale, nici despre compania în care a fost surprins de polițiștii chemați de jurnaliști, nici ce reacție a avut la locul faptei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *