Skip to content
Politică

Președintele CJ Cluj se delimitează de Emil Boc și de ceilalți susținători ai premierului: Vor să îl înlocuiască pe Orban cu Cîțu, ca să își rezolve ei problemele

Facebook/Alin Tișe

Alin Tișe, președintele liberal al Consiliului Județean Cluj, e supărat pe liderii PNL Cluj, Emil Boc și Daniel Buda, care au anunțat că-l susțin pe premierul Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL. El nu a fost prezent nici măcar la alegerile interne pentru desemnarea noii conduceri a PNL Cluj, eveniment la care au venit majoritatea liderilor liberali. Tișe a spus că nu vrea să participe la „combinația nimănui” și că liberalii care vor să-i ia scaunul lui Ludovic Orban nu sunt interesați decât să-și asigure ei pozițiile, iar asta nu înseamnă în niciun caz reformarea partidului.

În urmă cu câteva luni, când eu îl criticam pe Ludovic Orban, toți vitejii actuali, exponenți, nu-i așa, ai reformei în PNL, stăteau și îl pupau în diferite zone. Acum, brusc au devenit toți exponenții reformei în PNL și speră ca își vor păstra pozițiile dacă va câștiga Cîțu. Vor să îl înlocuiască pe Orban cu Cîțu, ca să își rezolve ei problemele și sa-și păstreze pozițiile! Eu nu așa vad reformarea PNL!”, a declarat Tișe, pentru Actual de Cluj.

La congresul din 25 septembrie, în care va fi aleasă conducerea partidului, vor participa 5.000 de delegați, iar filiala din Cluj ar urma să trimită cel puțin 175. Statutul nu prevede criterii anume pentru alegerea delegaților, dar cum Boc și Buda și-au exprimat susținerea pentru Cîțu, e de așteptat ca aceștia să trimită delegați care să-l voteze pe premier.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *