Președintele CJ Iași: Terminalul T4 de la Aeroportul Internațional Iași va fi finalizat până la sfârșitul anului

costel alexe
Costel Alexe. Sursă foto: media.pnl.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrările la terminalul T4 de la Aeroportul Internaţional Iaşi vor fi gata la finalul acestui an, după cum era prevăzut iniţial.

„Exact în urmă cu un an se semna autorizaţia de construire pentru viitorul terminal T4, cu o suprafaţă de aproximativ 30.000 de metri pătraţi, adică de 12 ori mai mare decât actualul terminal T3. Astăzi suntem la stadiul de 65%. Îi invit pe toţi ieşenii ca, la sfârşitul lunii decembrie, să fie prezenţi la evenimentul Porţilor Deschise pe care îl vom organiza la Aeroport şi să vadă cu ochii lor cea mai mare investiţie făcută vreodată în judeţul nostru, atunci când vorbim despre infrastructura aeroportuară. Consider că este o reuşită a întregului judeţ şi vreau să o putem sărbători împreună”, a declarat Costel Alexe.

Proiectul de extindere a Aeroportului Internaţional Iaşi, aflat în subordinea Consiliului Judeţean, presupune, pe lângă construirea terminalului T4, şi mărirea capacităţii de parcare, de la aproximativ 320 de locuri, la aproape 500 de locuri.

Terminalul T4 este construit pe o suprafaţă la sol de peste un hectar, va avea subsol, parter, etaj şi o suprafaţă desfăşurată de 31.210 metri pătraţi, pe o lungime de 200 de metri şi o adâncime de 50 de metri. Terminalul este construit în continuarea terminalului T3 şi va fi legat de acesta printr-o galerie.

Viitorul T4 este proiectat pentru a putea procesa 3,3 milioane de pasageri anual şi 950 de pasageri pe oră în perioadele de vârf şi va deservi zborurile internaţionale, traficul intern urmând a fi transferat din T2 în T3.

Întregul proiect de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Iaşi are o valoare de aproximativ 328 milioane de lei fără TVA.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: