Skip to content
Societate

Președintele CJ Maramureș: Sorina Pintea nu revine la conducerea Spitalului Județean Baia Mare

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramure, în subordinea căruia funcționează Spitalul Județean, anunță că ”Sorina Pintea nu revine la conducerea Spitalului Județean din Baia Mare”, informează g4media.ro.

Zetea arată într-o postare pe Facebook că a luat act de renunțarea la demisia din funcția de manager transmisă de Sorina Pintea, dar și de faptul că se află în concediu medical până la data de 16 mai 2020, când îi expiră contractul de mandat și, având în vedere că spitalele județene au trecut în subordinea Ministerului Sănătății, îi va propune ministrului Nelu Tătaru ”să constate suspendarea contractului de management al Sorinei Pintea”.

Motivul suspendării contractului?

" "
" "

”Legea 95/2006, art. 183 alin.b., prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună”, potrivit lui Zetea.

”Îi voi recomanda ministrului numirea unui manager-interimar, în persoana dr. Ioan-Vasile Pop, care a demonstrat cu prisosință că, în actuala criză, poate să gestioneze destinele Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (…) Sorina Pintea are nevoie de răgazul necesar pentru a-și clarifica problemele de natură judiciară si pentru a depăși situația medicală delicată în care se află”, a mai scris Gabriel Zetea.

Reamintim că Pintea a trimis ieri o adresă internă în Spitalul Județean prin care anunța că a revenit asupra demisiei și conduce de facto instituția. Pintea e acuzată de procurori că a luat mită într-un contract de achiziții publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *