VIDEO Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, în flagrant DNA

buzatu
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins, vineri seară, în flagrant de procurorii DNA, care-l acuză că ar fi primit peste un milion de lei mită pentru un contract. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune colegilor excluderea lui Buzatu din partid.

În timp ce procurorii însoțiți de luptători ai forțelor de intervenție făceau percheziții la locuința lui Dumitru Buzatu din comuna comuna Ștefan cel Mare, fiul acestuia a ajuns și el în locația respectivă, arată vremeanoua.ro.

A coborât dintr-o mașină în timp ce vorbea la telefon cu reprezentanți ai presei centrale și le spunea acestora că nu știe nimic despre acuzațiile aduse lui Dumitru Buzatu, motivând că se afla pe o baltă, la pescuit. Mai mult, Tudorel Buzatu a fost ținut minute bune la poartă și nu a fost lăsat să intre în curte decât după ce a purtat discuții cu procurorii anticorupție. În plus, conform unor surse, ar fi vorba de o mită dată pentru continuarea drumului strategic Bârlad – Laza – Codăești, un drum a cărui valoare totală de execuție depășește 222.000.000 lei.

Sursa foto: vremeanoua.ro

Acuzațiile de corupție aduse de procurorii DNA președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, au ajuns și la urechile șefilor PSD de la București.

Primul care a luat atitudine a fost chiar președintele partidului, Marcel Ciolacu. Acesta a anunțat o ședință fulger în care se va propune excluderea lui Dumitru Buzatu din partid.

„Voi convoca mâine de urgență  Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a spus Ciolacu.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant, de către procurorii DNA, în timp ce ar fi primit o mită de 1,25 milioane de lei pentru acordarea unui contract. La această oră se efectuează cercetări la domiciliul acestuia.

Mai mult, surse din anturajul președintelui CJ Vaslui spun că au încercat să-l contacteze, în ultimele ore dar, telefonul acestuia este închis. În cazul lui Dumitru Buzatu ar fi pentru a doua oară când acesta primește vizita procurorilor anticorupție. Prima dată, în 2015, acesta a fost cercetat într-un dosar de corupție.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL