Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti: Trebuie să găsim soluţii clare, să revenim la valoarea actuală

Cătălina Poiană
Sursă foto: Facebook/ Cătălina Poiană

Prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, este de părere că joi, la negocieri, este necesar să se găsească soluţii pentru păstrarea valorii punctului de consultaţie. Ea nu este de acord ca fondurile să fie luate de la alte specializări medicale şi să fie date către medicii de familie şi cei din ambulatorii.

”Joi, la CNAS vor fi, într-o primă fază, consultări cu diferite categorii profesionale şi ulterior vor fi negocierile. Cred că toate aceste aspecte trebuie privite prin sfera faptului că în acest moment sistemul de sănătate românesc are nevoie de întărirea medicinei de ambulatoriu şi medicinei de familie. Este necesar să avem un sector de ambulator şi medicină de familie puternice pentru că astfel scade presiunea pe spitale. Sunt convinsă că trebuie să găsim soluţii clare astfel încât din punctul de vedere al tarifului să revenim la valoarea din acest moment. Acest lucru trebuie să îl susţinem la consultările de joi”, a declarat Cătălina Poiană, marţi, la Medika TV.

Cătălina Poiană a precizat că va participa doar la consultările de joi, nu şi la negocieri.

”Voi participa la consultările de joi şi cred că punctul de vedere al Colegiului Medicilor din Bucureşti este important în susţinerea acestor consultări şi în revenirea tarifului pe servicii pe care îl avem la ora actuală.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: