Preşedintele Colegiului Medicilor din România: Greşeala este inerentă practicii medicale

Sursă foto: 360medical.ro
Sursă foto: 360medical.ro

Profesorul Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a subliniat necesitatea unei noi legi a malpraxisului, el afirmând că actuala lege este veche de 25 de ani. ”Greşeala este inerentă practicii medicale”, afirmă medicul, precizând că ”este important să recunoaştem aceste greşeli şi să reuşim să evităm repetarea lor”.

În cadrul unor discuţii avute la Parlament, după o serie de dezbateri publice, s-a desprins ideea de înfiinţare a unui Corp al experţilor juridici medicali care să gestioneze cazurile de malpraxis.

”Discuţiile au fost în prezenţa comisiilor de Sănătate din Senat şi Camera Deputaţilor, în prezenţa organizaţiilor de pacienţi, în prezenţa colegilor din diferite specialităţi. Noi am venit cu o propunere. Această propunere este rezultatul mai multor dezbateri publice. Noi am plecat la drum în toamna anului trecut cu aceste dezbateri publice care s-au desfăşurat în Bucureşti, Târgu Mureş, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Craiova, deci în principalele centre universitare. Temele aduse în discuţie au fost, în primul rând, legate de greşeala medicală care este inerentă practicii medicale.

E vorba aceea, cine nu munceşte nu greşeşte. Deci ăsta este adevărul, greşim. Este foarte important să recunoaştem aceste greşeli şi să reuşim să evităm repetarea lor, să găsim un sistem prin care să gestionăm eficient aceste greşeli. O a doua temă pusă în discuţie se referă la greşeala medicală care produce un prejudiciu pacientului. În această situaţie cu toţii am căzut de acord că pacientul merită o compnsaţie financiară, iar despăgubirea trebuie să se producă repede şi în mod corect”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu, luni seară, la Medika TV.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL