Skip to content
Societate

Preşedintele CSM sesizează Curtea Constituţională cu privire la acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a anunţat, marţi, că va sesiza Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict de natură constituţională în legătură cu acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall.

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a susţinut, marţi, o declaraţie de presă, vorbind despre ”criza fără precedent din interiorul Consiliului”, generată de atitudinea unor membrii, dar şi despre un conflict de natură constituţională.

În calitate de preşedinte al CSM am decis să sesizez Curtea Constituţională faţă de acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall”, a anunţat, Lia Savonea.

Aceasta a făcut referire la două motive, între care ”ingerinţa gravă” a ministrului Justiţiei în activitartea de urmărire penală a procurorilor.

”În principal pentru două motive: primul, o ingerinţă gravă în activitatea procurorilor, mă refer la activitatea de urmărire penală şi al doilea, acţiuni de subminare a autorităţii Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea sa constituţională de garant al independenţei Justiţiei”, a declarat Lia Savonea, informează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *