Skip to content
Politică

Președintele Curții de Conturi, recomandare pentru cheltuirea banilor publici

bzi.ro

Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României, a emis marți o recomandare în ceea ce privește nevoia de eficientizare a cheltuirii banilor publici.

Concret, Busuioc este de părere că ar trebui întărit rolul Curții de Conturi, simultan cu schimbarea viziunii privind  cheltuirea fondurilor publice, informează Agerpres. 

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care președintele Curții de Conturi a deschis marți lucrările atelierului organizat de instituția pe care o conduce, în parteneriat cu Serviciul de sprijin pentru reforme structurale din cadrul Comisiei Europene.

„Este mai important şi mai aproape de realitate să înţelegi cum te văd ceilalţi. Avem nevoie să facem o radiografie şi să identificăm nevoile reale ale Curţii de Conturi, pentru ca, ulterior, aceasta să devină instituţia modernă de care România şi Uniunea Europeană au nevoie”, a spus Busuioc.

Obiectivul atelierului este cel al identificării unor posibile teme ce s-ar putea transforma în viitoare proiecte finanțate prin Programul de sprijin pentru reforme structurale care să ducă la îmbunătățirea activității specifice Curții de Conturi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *