Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer: Domnul ministru Alexandru Rafila nici nu vrea să ştie de noi

Sursă foto: Ministerul Sănătății
Sursă foto: Ministerul Sănătății

Cezar Irimia, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, a declarat luni că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, nu este interesat de pacienții cu cancer și că reprezentanții Federației au fost ignorați în timpul protestului organizat săptămâna trecută în faţa ministerului.

„Domnul ministru Alexandru Rafila nici nu vrea să ştie de noi, În data de 13, când am organizat un protest în faţa ministerului, domnul ministru ne-a ignorat total, a plecat la Bistriţa. (..) Încă o dată a dat dovadă de mult cinism şi ne-am convins că domnul ministru ne-a izolat, ne-a marginalizat, nu mai avem nicio încredere în acest ministru că lucrurile se vor îmbunătăţi în patologia oncologică”, a spus Irimia, conform news.ro.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiei Pacienţilor de Cancer a arătat că de la 1 iulie trebuia să intre în vigoare normele de implementare a planului de combatere şi control al cancerului.

„În fiecare zi au murit şi mor în continuare 153 de pacienţi, în fiecare zi. Cine răspunde pentru aceste decese? NImeni”, a arătat el.

Întrebat ce urmează, Ceza Irimia a precizat că „pasul următor este acţionarea ministerului în instanţă”.

Săptămâna viitoare depunem documentele în instanţă, pentru nerespectarea legii şi vom trimite scrisori către toate ambasadele statelor UE la Bucureşti, plus UK şi SUA, vom trimite scrisori către PE şi Comisia Europeană, către comisarul pe sănătate deja a fost trimisă. În acest scrisori arătăm nerespectarea legii de către un demnitar al statului, care generează în fiecare zi victime”, a menţinar acesta.

El a acuzat că este mai importantă lupta politică pentru ciolan, pentru construcţiile şi investiţiile care se vor face în sănătate, şi nicidecum la accesul la medicaţie inovatoare care poate face diferebţa între viaţă şi moarte.

„Decalajul dintre noi şi Uniunea Europeană. este de 5 sau 6 ani, dovada este că speranţa de viaţă în România este mai mică cu 5 sau 6 ani decât media Europeană. În fiecare an în România avem 20.000 de decese evitabile în patologia oncologică şi totalul deceselor, mai mare cu 48% decât media europeană. Domnul ministru încă nu s-a trezit, încă doarme şi acest somn adânc al ministrului încă face victime”, a afirmat Cezar Irimia.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: