Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, mesaj către profesori. Ce spune acesta

Iulian Cristache
Iulian Cristache. Sursa foto: INQUAM PHOTOS / RAUL STEF

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a declarat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că profesorii trebuie să continue greva, dar este vital ca și elevii să dea examenele.

El consideră că elevii nu pot fi ținuți într-o presiune continuă și trebuie să știe când vor susține examenele/

Este vital să continuați greva, dar este la fel de vital ca elevii să susțină examenele.

Domnilor profesori, vă înțeleg frustrarea/supărarea bazată pe incompetența clasei politice. Rezonez total cu revendicările dumneavoastră. Aveți tot dreptul din lume SĂ NU PUNEȚI STOP grevei și să vă susțineți drepturile, care sunt și în interesul societății și al sistemului educațional.

Dar ce vină au copiii NOȘTRI (și ai dvs.)?

Haideți să găsim soluții pentru a susține examenele, și veți fi și mai susținuți de către părinții acestor copii.

Doriți să le decalăm, astfel încât să continuați greva? Foarte bine, dar copiii trebuie să cunoască calendarul, nu putem să-i ținem sub o continuă presiune.

Și nu vă spun povești, primesc telefoane de la părinți cărora le explic că examenele vor fi cel mult amânate, dar aceștia îmi spun că nu reușesc să-și calmeze copiii.

Incertitudinea aduce o stare de stres, știm cu toții asta! Și da, majoritatea părinților vă susțin.

Vă rog să înțelegeți acest apel, cel puțin prin mesajele unor profesori care se poziționează chiar și cu riscul amânării anului școlar.

P.S. Nu uitați că vorbim de o generație de sacrificiu, care a trecut prin 2 ani de pandemie și învățare online!”, a scris Cristache pe Facebook.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: