Skip to content
Europa

Preşedintele Finlandei, spitalizat din cauza unor simptome prelungite de COVID-19

caleaeuropeana.ro

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto, în vârstă de 73 de ani, a fost spitalizat din cauza unor ”simptome prelungite de covid-19”, anunţă marţi preşedinţia, relatează AFP. Şeful statului finlandez ”se simte rezonabil de bine şi contnuă să muncească la distanţă”, precizează serviciile sale.

El a fost diagnosticat bolnav de covid-19 la 19 aprilie, când şi-a anulat o vizită în Norvegia. Această spitalizare are loc în timp de Finlanda, o ţară nordică, cu o frontieră comună cu Rusia de 1.300 de kilometri, are în vedere să-şi depună candidatura în vederea unei aderări la NATO, transmite sursa citată de News.ro.

Moscova a ameninţat, în timpul invaziei ruse a Ucrainei, cu o consolidare a mijloacelor militare – şi anume nucleare – în regiunea Mării Baltice, în cazul în care Finlanda sau Suedia aderă la această alianţă militară condusă de către Statele Unite.

Premierul finlandez Sanna Marin a anunţat în timpul unei vizite în Suedia, la jumătatea lui aprilie, că o decizie cu privire la o depunere sau nu a unei candidaturi la aderarea la NATO urmează să fie luată ”în câteva spăptămâni”.

Preşedintele Niinisto urmează să efectueze la 18 mai o vizită în Suedia, care dezbate, la rândul său, o eventuală candidatură la NATO. Numeroşi analişti mizează pe o candidatură a Finlandei şi poate şi a Suediei suficnet de rapide, înaintea summitului NATO prevăzut la sfârşitul lui iunie la Madrid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *