Skip to content
Externe

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a caracterizat pe Putin „mai rigid şi mai izolat” după ultima întâlnire dintre cei doi şefi de stat, de la Moscova

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi-a exprimat recent opinia în ceea ce priveşte comportamentul omologul său rus, Vladimir Putin, despre care a spus că s-a „schimbat” de la ultima întâlnire faţă în faţă a celor doi şefi de stat, care a avut loc în decembrie 2019, potrivit unei surse de la Palatul Elysée, informează CNN.

Sursa citată a relatat că Macron le-a dezvăluit reporterilor aflaţi în avionul de întoarcere din Paris că l-a găsit pe Putin „mai rigid şi mai izolat” în cadrul întâlnirii din Moscova

Caracterizarea lui Putin evocată de Macron se potriveşte cu impresia pe care preşedintele Rusiei a lăsat-o în urma discursului în care a anunţat desfăşurarea aşa-numitelor trupe „de menţinere a păcii” în estul Ucrainei.

„În avion, preşedintele Macron le-a explicat jurnaliştilor prezenţi că omul pe care l-a întâlnit la Kremlin nu mai era acelaşi Putin ca cel pe care îl văzuse în decembrie 2019 – ultima lor întâlnire.”

„Macron a întâlnit la Kremlin un om care era în acelaşi timp mai rigid, mai izolat şi care, practic, intrase într-un fel de derivă atât ideologică, cât şi de securitate. Aceste caracteristici au fost confirmate, într-un fel, astăzi [în timpul discursului”, a mai precizat sursa.

Macron a devenit o figură politică fundamentală în eforturile diplomatice de a evita războiul în Ucraina, în ultimele săptămâni. Cei doi şefi de stat au petrecut mai mult de cinci ore în cadrul întâlnirii de la Moscova, de la începutul lunii februarie.

Macron a spus la acea vreme că el şi Putin au reuşit să găsească „puncte de convergenţă” asupra crizei şi că este la latitudinea lor să hotărască de comun acord măsurile concrete şi specifice pentru a stabiliza situaţia şi a o detensiona”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *