Skip to content
Politică

Președintele FRF, ultimatum pentru Primăria Capitalei: Dacă până mâine nu…

În cadrul unei conferințe de presă organizată de Federația Română de Fotbal, președintele FRF, Răzvan Burleanu a vorbit despre redeschiderea Arenei Naționale, și a acuzat primăria Capitalei că nu ia nicio măsură de remediere a problemelor.

În acest context, șeful FRF a transmis primarului interimar că FRF își asumă responsabilitatea deschiderii Arenei Naționale, și este gata să redeschidă stadionul, dacă Primăria îi va ceda drepturile de administrare.

„În acest moment, în spiritul legii și al literei, ne putem asuma responsabilitatea deschiderii Arenei Naționale. Această reponsabilitate înseamnă să-ți iei toate măsurile de prevenție necesare. Am primit suport pentru a mări numărul de jandarmi, de a mari numărul punctele de control pentru găsirea suporterilor care încearcă să intre cu materiale pirotehnice, dar și suport pentru mărirea numărului de pompieri și de stewarzi pe stadion.

Vreau să comunic că am apreciat tot sprijinul primit din partea Guvernului, care a înțeles că deschiderea Arenei Naționale nu are doar o miză sportivă, ci una națională.

Asumarea răspunderii nu însemnă să stai cu mâinile în sân și să te declari neputincios. Să fii responsabil înseamnă să iei decizii importante. Dacă vreți ca oamenii să își amintească de tine, domnule primar interimar al Capitalei, nu mai pierdeți vremea cu afișe electorale, ci luați decizii. Fiindcă astăzi ne holbam la Arena Națională ca la drobul de sare din povestea lui Creangă.Primăria nu a luat absolut nicio măsură pentru remedierea acestei situații, și suntem puși astăzi să ne uităm la acest drob de sare, despre care se spune că va cădea mâine sau poimâine.

Domnule primare, va adresez câteva întrebări:…

1. Ați întreprins ceva pentru a indentifica cine se face vinovat pentru recepționarea acestui acoperiș care nu corespunde planului?

2. V-ați bătut să transmiteți vreun eșantion din acest material de copertină la un laborator acreditat de UE, în ciuda faptului că noi, ca federație, am declarat că ne asumăm toate aceste costuri?

3. Ați demarat vreo actiune pentru a schimba acest acoperis, dacă aveti îndoieli ca nu este bun?

Este problematic pentru ca acest stadion a costat mult sau foarte mult, iar acum acest stadion nu poate fi folosit, și nu se pot amortiza aceste investiții. Ce face acest primar interimar al Capitalei nu se numește management public, ci populism. Ce avem nevoie în Romania este de persoane care să-și asume decizii și să vină cu soluții.

Cu această ocazie, avansez propunerea Primăriei Capitalei de a da în administrare stadionul Arena Națională către Federația Română de Fotbal.
Am reușit în 2 ani de zile să luăm o organizație cu minus 4,5 milioane de euro, și am reușit să o aducem la 0 în 2016, ei bine, suntem în stare să administrăm mai bine acest stadion decât Primăria Capitalei.
Aștept de la el, de la primarul interimar, să lase afisele electorale, și să se ocupe de Arena Națională, de Sala Polivalentă, care nu există astăzi, să se ocupe de patinoarul care nu există, să se ocupe de sala de concerte care nu există, și cerem să se ocupe de academia de tenis, care de un an de zile nu funcționează”, a transmis Răzvan Burleanu.

De asemenea, președintele FRF a spus că îi dă un ultimatum primarului, până mâine la prânz, pentru un răspuns legat de acest stadion:„Transmitem un ultimatum primarului interimar. Așteptăm până mâine la prânz, poziția oficială a primăriei, dacă dorește să-și asume răspunderea, așa cum noi, ca federație înțelegem să o facem”

Răzvan Burleanu a răspuns și întrebărilor jurnaliștilor prezenți la această conferință de presă, transmițând faptul că, dacă Primăria Capitalei nu va da vreun răspuns, următoarele meciuri ale echipei naționale vor fi mutate la Cluj: „Dacă până mâine nu primim un răspuns din partea Primăriei, mergem la Cluj. Facem Clujul capitală a fotbalului.

Am promis federației spaniole că meciul cu echipa lor se va disputa la București. Dar până acum nua vem nicio garanție că în Cluj, gazonul va rezista la două meciuri apropiate ca dată. De aceea, mâine, colegii mei vor fi la Cluj și vor investiga dacă stadionul poate susține două meciuri unul după altul, la câteva zile distanță”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *