Skip to content
Sport

Preşedintele Gambiei ameninţă că le va tăia gâtul homosexualilor

Preşedintele Gambiei a ameninţat că va tăia gâtul persoanelor cu orientări homosexuale care trăiesc în acest stat din vestul Africii, informează independent.co.uk, citat de antena3.ro.

Preşedintele Yayah Jammeh, care a ajuns la putere în 1994 în urma unei lovituri de stat militare, a lansat aceste teribile ameninţări ca răspuns la criticile aduse de liderii occidentali cu privire la politica profund anti-homosexuală din acest stat.

" "

Într-un discurs ţinut în oraşul Farafeni, Jammeh a declarat: „Dacă o faceţi aici, am să vă tai gâtul. Dacă eşti un bărbat care vrea să se căsătorească cu un alt bărbat în această ţară şi vă prindem, atunci nimeni nu o să vă mai vadă vreodată şi nici o persoană albă nu va putea face ceva în privinţa asta„.

În februarie 2014, Jammeh a numit persoanele gay „oameni paraziţi” şi a promis că va lupta împotriva lor aşa cum luptă „împotriva ţânţarilor purtători de malarie, dacă nu mai rău”

În decembrie anul trecut, Uniunea Europeană a tăiat milioane de euro din fondurile destinate Gambiei, ca urmare a problemelor majore întâlnite în acest stat la capitolul drepturile omului.

Gambia, stat majoritar musulman, se bucură acum în principal de susţinerea ţărilor din Orientul Mijlociu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *