Președintele german a așteptat jumătate de oră la ușa avionului înainte de a fi primit în Qatar

Frank-Walter Steinmeier / Facebook Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier / Facebook Frank-Walter Steinmeier

Covorul roşu a fost întins miercuri pentru preşedintele Republicii Federale Germania, venit la Doha într-o vizită de stat, dar Sultan al-Muraikhi, ministrul de externe, s-a lăsat aşteptat. Scena a fost solemnă, aşa cum sunt primii paşi ai unui preşedinte aflat într-o vizită de stat în străinătate, dar solemnitatea s-a transformat rapid într-o lungă stânjeneală diplomatică, relatează Le Figaro.

Miercuri, Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Republicii Federale Germania, şi-a început vizita de stat în Qatar. Aeronava Airbus A350 a Bundeswehr, cu vulturul şi o bordură în culorile Germaniei, a aterizat pe pista aeroportului din Doha. Covorul roşu a fost desfăşurat impecabil, urmând treptele până la uşa aeronavei oficiale, care s-a deschis pentru ca preşedintele german să fie întâmpinat.

Dar scena se opreşte aici: Steinmeier a rămas plantat pe covorul gros, cu braţele încrucişate, imperturbabil în ciuda soarelui apăsător. Timp de o jumătate de oră, aproape o eternitate, el a făcut curse între interiorul avionului şi această uşă care se deschisese spre un vid politic.

La celălalt capăt al covorului, ambasadorul german, Lothar Freischlader, şi câţiva soldaţi din Qatar, formând o gardă de onoare imaculată în uniformele lor albe, erau acolo pentru a-l întâmpina ca gazde, dar reprezentantul oficial al Qatarului lipsea cu desăvârşire. Şi în timp ce avionul prezidenţial a aterizat puţin mai devreme, ministrul de stat pentru afaceri externe al Qatarului, Sultan bin Saad Al-Muraikhi, s-a lăsat aşteptat timp de treizeci de minute lungi.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: