Președintele Germaniei va vizita Cazarma U din Timișoara. “E un lucru neobișnuit să facă trei opriri într-o țară”

Frank-Walter Steinmeier / Facebook Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier / Facebook Frank-Walter Steinmeier

Frank-Walter Steinmeier, președintele federal al Germaniei, vine în România, la invitația omologului său, Klaus Iohannis, iar programul cuprinde vizita în trei orașe: București, Sibiu și Timișoara.

La Timișoara, el se va afla în data de 25 mai. Este așteptat să vadă și Cazarma U, unde se află în desfășurare proiectul “După sculptură/Sculptură după”, care include expoziții cu peste 70 de artiști relevanți pentru toate formele de sculptură.

Urmează să primim vizita președintelui Frank-Walter Steinmeier și la Timișoara. Va merge la București și la Sibiu, dar și la Timișoara, un lucru neobișnuit ca președintele să facă trei opriri într-o țară. Mă bucur că a acceptat invitația care i-a fost făcută și de noi, și de municipalitate, de diplomația germană, deci toată lumea s-a implicat. E o vizită importantă pentru țara noastră. Și e un eveniment relevant și pentru Germania, în sensul că potențiali turiști germani vor vedea că președintele lor e în vizită în Capitala Culturală Europeană”, a spus deputatul minorității germane, Ovidiu Ganț, la Radio Timișoara.

Frank-Walter Steinmeier este un om politic gerlam al Partidului Social Democrat al Germaniei (SPD). A fost șeful cancelariei federale (1999-2005), ministerul afacerilor externe (2005-2009, 2013-2017) și vicecancelar (2007-2009). Din 2017 este președintele Germaniei, notează adevarul.ro.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: