Skip to content
Politică

Președintele Iohannis, discurs către Adunarea Generală a ONU

antena3.ro

Președintele Klaus Iohannis se va adresa miercuri Adunării Generale a ONU, desfășurată la New York, în privința unor probleme diverse legate de ordinea internațională.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis va face trimitere către importanța unei ordini internaționale bazate pe principii și reguli, va pune accentul pe statul de drept la nivel internațional, pe nevoia întăririi ONU și adaptării sale la provocările actuale, potrivit agerpres.ro

Pe lista activităților desfășurate de președintele Iohannis, se mai numără și întrevederea pe care o va avea cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Mai mult, președintele va participa la lansarea „Raportului comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions, dar și la evenimentul organizat de România — „Making education for peace”.

Joi, președintele Iohannis va merge la Philadelphia unde va vizita Liberty Bell și complexul Independence Hall și se va întâlni cu comunitatea de români din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *