Skip to content
Politică

Președintele Iohannis face un nou anunț important

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că un comandament NATO va fi activat în septembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul vizitei la sediul unității de integrare a forțelor stabilită în București, potrivit b1.ro.

”Această structură de comandament urmează să fie inaugurată oficial în luna septembrie. Alianța își respectă promisiunile și își demonstrează capacitatea de a răspunde provocărilor și instabilităților provocate de Rusia în Ucraina. Această structură de comandă este o dovadă a solidarității și sprijinului NATO pentru securitatea României”, a declarat șeful statului.

Structura de comandă nu este singurul pas făcut de NATO pentru a spori securitatea României, a afirmat Iohannis, adăugând aici și activitățile de monitorizare a spațiului aerian.

”Toate aceste măsuri au un caracter de descurajare și de apărare, de consolidare a securității României în ansamblul său. Acesta este un angajament pe care l-am afirmat și în sensul căruia vom acționa în permanență: acela de a fi un partener de încredere”, a mai spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *