Skip to content
Politică

Preşedintele Iohannis, mesaj către elevi: Vă încurajez să nu alegeţi mereu calea cea uşoară, dar să încercaţi să o căutaţi pe cea corectă

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis i-a încurajat luni, pe elevi, în discursul rostit la ceremonia de începere a anului şcolar la Liceul ”Grigore Moisil” din Capitală, să nu aleagă mereu calea cea uşoară, dar să încerce să o caute pe cea corectă. ”Să nu vă temeţi de competiţia justă şi să nu deveniţi niciodată tributari lucrurilor obţinute facil!”, a mai spus preşedintele.

”Vă încurajez să nu alegeti mereu calea cea uşoară, dar să încercaţi să o căutaţi de fiecare dată pe cea corectă, să nu vă temeţi de competiţia justă şi să nu deveniţi niciodată tributari lucrurilor obţinute facil, să protejaţi valorile democratice, să credeţi în ştiinţă şi în profesionişti, să reacţionaţi în faţa abuzurilor şi a dezinformării şi să nu permiteţi nimănui să calce în picioare încrederea în voi şi în capacitatea voastră de a deveni mai buni”, le-a transmis şeful statului elevilor.

Preşedintele a mai spus că profesia de dascăl este una creatoare de viitor.

Conform şefului statului, viitoarele legi ale educaţiei trebuie să reflecte schimbările din societate, arătând că educaţia trebuie centrată pe profilul elevilor şi al studenţilor şi să ia în calcul interesele lor.

La deschiderea anului şcolar organizată la această unitate de învăţământ participă şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, dar şi primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu şi mai mulţi inspectori şcolari şi aleşi locali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *