Skip to content
Politică

Președintele Iohannis, mesaj de Ziua Pompierilor

activenews.ro

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la Ziua Pompierilor din România, sărbătorită în Parcul Carol, unde a înmânat drapelele de luptă din 11 unități din subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Klaus Iohannis a ținut să menționeze importanța acestei zile, a eroismului pompierilor militari care s-au sacrificat în scopul idealurilor libertății națiunii în timpul Revoluției Române de la 1848, potrivit news.ro

Prin sacrificiul lor, cei căzuţi în încleştările armate din Dealul Spirii au contribuit decisiv la construirea României moderne. Pentru devotamentul faţă de ţară de care au dat dovadă în cele mai grele momente din istoria naţiunii noastre, pompierii militari merită întreaga noastră recunoştinţă. Nu este mai mare onoare decât aceea de a păstra vie memoria eroilor şi nu este mai mare privilegiu decât acela de a purta mai departe crezul lor. Astăzi, prin profesionalismul şi abnegaţia cu care îşi îndeplinesc misiunile, pompierii români sunt, cu adevărat, continuatorii tradiţiilor de glorie ale pompierilor militari care au luptat pentru libertatea naţiunii române”, a afirmat președintele României.

Mai mult, Klaus Iohannis a ținut să-i motiveze pe pompieri și a subliniat faptul că activitatea lor înseamnă mai mult decât o simplă meserie.

Sunteţi, de cele mai multe ori, ultima speranţă de salvare pentru cei aflaţi în pericol. În acelaşi timp, aveţi un rol esenţial în menţinerea siguranţei publice, în buna gestionare a situaţiilor de urgenţă, dar şi în protejarea mediului înconjurător. De aceea, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru dificila dumneavoastră activitate, înmânez, în acest moment festiv, drapelele de luptă pentru unsprezece Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

Dragi pompieri, credibilitatea şi funcţionarea eficientă a instituţiilor statului, precum şi respectarea angajamentelor României faţă de partenerii din Uniunea Europeană şi NATO depind inclusiv de responsabilitatea cu care dumneavoastră acţionaţi zi de zi. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi şi vă îndemn să menţineţi aceleaşi înalte standarde de competenţă! Acolo unde vă trimite datoria, fiţi demni de înaintaşii voştri şi nu uitaţi că nimic nu este mai onorant decât a fi în serviciul semenilor, garanţi ai siguranţei lor!

O Românie democratică, prosperă şi respectată se poate consolida doar într-o societate în care valorile fundamentale ale cetăţenilor sunt respectate, iar comunităţile se simt apărate în faţa primejdiilor. Dumneavoastră, prin munca, dăruirea şi eforturile permanente, faceţi posibilă tocmai asigurarea unui climat de securitate. Închei prin a vă transmite, la ceas aniversar, de Ziua Pompierilor din România, mulţumirile, aprecierea şi recunoştinţa noastră. La mulţi ani!“, a adăugat şeful statului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *