Skip to content
Politică

Președintele Iohannis, mesaj pentru studenți: „Îmi doresc să…”

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a felicitat, luni, pe studenți cu ocazia celebrării a 15 ani de existență a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și a celei de-a zecea ediții a Forumului Organizațiilor Studențești din România, potrivit romaniatv.net.

În mesajul prezidențial, șeful statului i-a felicitat pe studenți pentru implicarea continuă și susținută, atât în reforma profundă a sistemului de învățământ superior românesc, cât și în transformarea democratică a societății românești.

„Îmi doresc să rămâneți în continuare la fel de motivați și implicați în transformările necesare, pentru ca educația să reprezinte în mod real un pilon solid al României puternice.

Vă asigur de sprijinul meu în demersurile pentru prioritizarea acestui sector, prea des invocat și prea puțin sprijinit pentru importanța sa imediată și pe termen lung”, precizează Klaus Iohannis în mesajul pentru studenți.

Totodată, președintele subliniază contribuția studenților români la Revoluția din decembrie 1989, mulți dintre ei devenind eroi sau martir.

„Studenții români au participat direct la Revoluția din decembrie 1989, mulți dintre ei devenind eroi sau martiri. Suflul mișcării studențești autentice și libere a reînviat în acele momente de criză profundă. În diferite forme de organizare, studenții români au participat activ la tranziția către o societate democratică, păstrând vie flacăra speranței într-o societate mai bună, atât la nivelul întregii țări, cât și în fiecare centru universitar sau în fiecare universitate din România”, se arată în mesaj.

De asemenea, șeful statului a relevat „viziunea, maturitatea și forța de schimbare” a studenților, prin colaborarea continuă cu autoritățile publice din sfera educației, precum și cu ceilalți actori din sistem, „calități esențiale în construirea unui sistem de învățământ superior de calitate, care să faciliteze atingerea potențialului maxim al fiecărui cetățean român și mai ales al tinerilor, indiferent de mediul de proveniență sau de caracteristicile personale”.

Președintele Iohannis s-a mai referit la celebrarea, în curând, a o sută de ani de unitate și modernitate a statului român, precum și la faptul că România își va asuma pentru prima dată, în 2019, Președinția Consiliului European.

„Aceste două momente arată că destinul României moderne este direct, indisolubil legat de misiunea și apartenența sa europeană. Faptul că această federație este membru cu drepturi depline în Organizația Europeană a Studenților constituie recunoașterea independenței, legitimității și a reprezentativității ANOSR, păstrate de-a lungul întregii sale existențe, precum și o oportunitate de fructificare a potențialului său în pregătirea evenimentelor din anul 2019”, se mai precizează în mesaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *