Preşedintele Iohannis participă, joi şi vineri, la Consiliul European şi Summitul Euro de la Bruxelles

Iohannis_declaratii_de_presa_consiliul_european
Sursa foto: financialintelligence

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European şi la Summitul Euro în format extins, care se vor desfăşura la Bruxelles, Belgia. Agenda de discuţii a reuniunii Consiliului European include subiecte precum situaţia din Ucraina, revizuirea Cadrului Financiar Multianual, aspecte economice, gestionarea migraţiei şi relaţiile externe ale Uniunii Europene, cu accent pe situaţia din Orientul Mijlociu, situaţia din Caucazul de Sud, din Kosovo şi Serbia şi situaţia din Sahel, mai transmite Administraţia Prezidenţială.

Referitor la Ucraina, liderii europeni vor aborda sprijinul multidimensional al UE pentru Ucraina, cu referire la implicarea Uniunii Europene în susţinerea angajamentelor de securitate pentru această ţară, sprijinul pentru eforturile de reformă ale Ucrainei în parcursul său european, necesitatea continuării asistenţei umanitare, precum şi extinderea protecţiei temporare pentru refugiaţii ucraineni.

De asemenea, va fi dezbătută importanţa sancţiunilor împotriva Rusiei, inclusiv din perspectiva provocărilor energetice pe care le presupune apropiatul sezon rece, mai arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele României va sublinia că ţara noastră va continua să fie un susţinător ferm al Ucrainei şi va pleda pentru continuarea sprijinului acordat de Uniunea Europeană, atât timp cât este nevoie. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis va susţine pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Republica Moldova până la sfârşitul acestui an.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: