Skip to content
Externe

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu ambasadorii Bulgariei, Coreei de Sud, Cubei, Libiei şi Uruguayului

presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, joi, la Palatul Cotroceni pe ambasadorii Republicii Bulgaria, Republicii Coreea, Republicii Cuba, Libiei şi Republicii Orientale a Uruguayului în România.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii cu ambasadorul bulgar, Radko Todorov Vlaykov, preşedintele Iohannis a exprimat aprecierea pentru dialogul bilateral intens din ultima perioadă, marcat de vizitele la Bucureşti ale preşedintelui şi prim-ministrului Bulgariei, „care au impulsionat substanţial cooperarea bilaterală”.

Şeful statului a subliniat interesul comun de a dezvolta, în continuare, parteneriatul aprofundat dintre cele două ţări, în plan politic, economic şi de securitate. De asemenea, preşedintele Iohannis a reiterat obiectivele comune legate de avansarea rapidă a proiectelor vizând infrastructura de transport, asigurarea navigabilităţii pe Dunăre şi interconectările în domeniul energetic, care vor contribui la dezvoltarea durabilă a celor două ţări vecine, creând şi oportunităţi pentru comunităţile aflate pe cele două maluri ale fluviului.

La întrevederea cu ambasadorul Republicii Coreea, Rim Kap-soo, preşedintele Iohannis a evidenţiat relaţiile foarte bune de cooperare existente între cele două ţări. Şeful statului a subliniat şi interesul pentru consolidarea dialogului politico-diplomatic şi extinderea cooperării economice, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, în multiple domenii, în baza Parteneriatului Strategic dintre cele două state.

Discuţia cu ambasadorul Republicii Cuba în România, Déborah Leticia Ojeda Valedón, a oferit oportunitatea evaluării stadiului şi perspectivelor dialogului politic şi cooperării dintre România şi Republica Cuba. Klaus Iohannis a subliniat interesul pentru relansarea dialogului politic bilateral, precum şi pentru consolidarea relaţiilor economice şi a cooperării sectoriale în domenii precum educaţia şi sănătatea.

Cu prilejul primirii ambasadorului Libiei în România, Monem Massoud Omar Abdulmuli, şeful statului a evidenţiat posibilităţile de dezvoltare a dialogului politico-diplomatic şi de relansare a cooperării bilaterale, odată ce situaţia de securitate din Libia o va permite.

La întrevederea cu ambasadorul Republicii Orientale a Uruguayului în România, Alberto Antonio Rodríguez Gońi, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat „relaţiile bilaterale de lungă tradiţie” şi a exprimat interesul pentru extinderea şi diversificarea colaborării româno-uruguayene în plan economic şi sectorial. A fost evidenţiată şi buna cooperare în cadrul UE-CELAC (Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene), precum şi la nivel multilateral.

Preşedintele Klaus Iohannis a urat noilor ambasadori succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităţilor române în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *