Skip to content
Politică

Președintele Iohannis, ședință de urgență la Cotroceni: discuții cu premierul, mai mulți miniștri și experți în sănătate publică

Inquam Photos / George Calin

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea marți, ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban; Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

La discuții mai participă și general dr. Ionel Paul Oprea; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu; Directorul Institutului Național de Sănătate Publică, Director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; Directorul General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila; Șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș-Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra; Medic primar, Secția Boli infecțioase, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, dr. Valeriu Gheorghiță, potrivit Administrației Prezidențiale.

Amintim că o ședință similară a avut loc și săptămâna trecută la Palatul Cotroceni.

În ultimele 24 de ore au fost testate pozitiv pentru COVID-19 un număr de 4.931 persoane, iar 149 au murit. În stare gravă, în secţiile ATI sunt 1.187 de români. Au fost realizate numai 11.266 de teste, ceea ce înseamnă o rată de infectare de 43,7%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *