Skip to content
" "
Politică

Președintele Iohannis solicită o prezență NATO mai accentuată la Marea Neagră. Cum motivează

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Regiunea Mării Negre are nevoie de o prezență a NATO mai accentuată.

Este mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis la cea de-a 55-a Conferinţă pentru Securitate de la München.

Șeful statului participă la eveniment în calitate de preşedinte al ţării care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, arată Digi24.ro.

Mesajul lui vine, de asemenea, în contextul în care Rusia a cerut Statelor Unite să distrugă scutul antirachetă de la Deveselu pe care îl vede ca o ameninţare.

Nu putem ignora provocările cu care ne confruntăm pe Flancul Estic. În timp ce UE își pune în aplicare deciziile cu privire la sancțiuni – și ar trebui să continue să o facă cu strictețe – este nevoie ca NATO să își întărească în continuare postura de descurajare și apărare pe acest Flanc. De aceea România sprijină ferm o coeziune crescută pe Flancul Estic, între nordul și sudul acestuia. (…) Un reper al președinției noastre la Consiliul Uniunii Europene va fi Summitul informal de la Sibiu, din data de 9 mai. Acest summit va reprezenta un bun prilej să transmitem un mesaj de unitate, de angajament pro-european și să proiectăm o perspectivă pozitivă pentru viitorul Uniunii Europene”, le-a spus Klaus Iohannis participanților la Conferința de securitate de la München.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *