Skip to content
Politică

Președintele Iohannis, vizită cu caracter sfânt

" "

Potrivit unui comunicat de presă din partea Administația Prezidențială, președintele României, Klaus Iohannis, va participa, joi, la Expoziția Universală Milano 2015, iar vineri se va întâlni, la Vatican, cu Papa Francisc.

Înainte de plecarea la Milano, șeful statului va susține joi, în jurul orei 9.45, o declarație de presă la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni.

" "
" "

La Milano, președintele va participa la Expoziția Universală Milano 2015 cu tema „Hrănirea planetei, energie pentru viață”, unde va vizita pavilioanele României, Sfântului Scaun și Italiei. Tot joi, președintele Iohannis se va întâlni cu reprezentanți ai comunității românești din Milano.

Vineri, șeful statului se va afla într-o vizită oficială la Sfântul Scaun. El se va întâlni cu Papa Francisc, cu cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al papei, va vizita Bazilica Sfântul Petru, unde este înmormântat Papa Ioan Paul al II-lea. De asemenea, Iohannis va oferi o recepție în onoarea cardinalului Pietro Parolin, va vizita Colegiul Pontifical „Pio Romeno”, unde se va întâlni cu studenții români care studiază în instituțiile de învățământ pontificale din Roma.

Sâmbătă, Iohannis va avea o întrevedere cu conducerea Comunității Sant’Egidio și va vizita Bazilica Santa Maria in Trastevere.

Președintele Iohannis a efectuat, pe 27 și 28 aprilie, o vizită oficială în Italia.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *