Preşedintele Isaac Herzog cere lumii să sprijine lupta contra inamicilor Israelului

Sursă foto: The Times of Israel

Preşedintele israelian Isaac Herzog a lansat luni un apel către comunitatea internaţională pentru a sprijini Israelul în lupta contra inamicilor săi, în cadrul ceremoniei de omagiere a victimelor atacului terorist comis de mişcarea palestiniană Hamas, la un an de la acea tragedie, transmite DPA.

”Aceasta este o cicatrice pentru umanitate. Este o cicatrice pe faţa Pământului”, a spus şeful statului israelian în discursul rostit la locul festivalului muzical Nova, unde pe 7 octombrie 2023 comandouri ale Hamas au ucis cu sânge rece cel puţin 370 de persoane şi au răpit alte 43 pe care le-au dus în Fâşia Gaza.

”Lumea trebuie să conştientizeze şi să înţeleagă faptul că, pentru a schimba cursul istoriei şi pentru a aduce pacea şi un viitor mai bun în regiune, trebuie să susţină Israelul în lupta contra inamicilor săi. Noi ducem bătălia lumii libere”, a subliniat Isaac Herzog.

Pe de altă parte, cancelarul german Olaf Scholz a reafirmat sprijinul ţării sale pentru Israel în lupta contra Hamas.

”Simţim alături de dumneavoastră oroarea, durerea, incertitudinea şi tristeţea. Suntem de partea dumneavoastră. Teroriştii Hamas trebuie să fie combătuţi”, a afirmat Scholz.

El a atras atenţia şi asupra suferinţei civililor palestinieni din Fâşia Gaza, spunând că ”oamenii au nevoie de speranţă şi de perspective dacă urmează să renunţe la teroare”. ”Iată de ce guvernul federal cere o încetare a focului, eliberarea ostaticilor şi un proces politic – chiar dacă acest lucru pare astăzi mai îndepărtat ca niciodată”, a încheiat cancelarul german.

Conflictul actual dintre Israel şi Hamas a fost declanşat de atacul terorist fără precedent lansat în dimineaţa zilei de 7 octombrie 2023 de comandouri palestiniene care au intrat în sudul Israelului, unde au ucis în total 1.205 de persoane, în cea mai mare parte civili. Alte 251 de persoane au fost răpite de militanţii Hamas şi duse în Fâşia Gaza în acea zi.

Forţele de apărare israeliene au ripostat cu o campanie de bombardamente intense, urmată de o operaţiune terestră complexă, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat, până luni la prânz, cu cel puţin 41.909 de morţi şi 97.303 răniţi în rândul palestinienilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: