Preşedintele Italiei, vizită oficială în România. Va avea întrevederi cu Iohannis, Ciucă şi Ciolacu

Sursa foto-x

Preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, se va afla miercuri într-o vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia şefului statului român, Klaus Iohannis.

Cu acest prilej, oficialul italian va avea convorbiri cu preşedintele Klaus Iohannis şi va avea întrevederi separate cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, vizita oficială reprezintă o continuare a dialogului la cel mai înalt nivel, marcat de momentul istoric al vizitei de stat pe care preşedintele Klaus Iohannis a efectuat-o în Republica Italiană în 2018, prima după 45 de ani, dar şi de a treia şedinţă comună de guvern româno-italiană, desfăşurată la Roma, în perioada 14 – 15 februarie 2024.

În 2024, România şi Italia aniversează 145 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, precum şi 60 de ani de la ridicarea relaţiilor la nivel de ambasadă, date semnificative pentru parcursul ascendent al dialogului bilateral, menţionează sursa citată.

„În contextul relaţiilor excelente dintre România şi Italia, bazate pe o legătură solidă, vizita oficială la Bucureşti reconfirmă importanţa Parteneriatului strategic consolidat, dinamismul multiplelor domenii de cooperare bilaterală, aportul la viaţa socială şi economică a comunităţii româneşti din Italia şi a celei italiene din România, precum şi abordările comune în forurile europene, euroatlantice şi internaţionale. Cei doi şefi de stat vor discuta şi aspecte privind evoluţiile europene şi globale, cu accent pe Agenda Strategică a UE şi situaţia de securitate”, se precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Conform agendei oficiale, Klaus Iohannis şi Sergio Mattarella au programate convorbiri tete-a-tete şi în plenul celor două delegaţii, la finalul cărora vor susţine declaraţii de presă comune.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: