Skip to content
Politică

Președintele Judecătoriei Făurei, trimisă în judecată

Președintele Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, a fost arestată preventiv la sfârșitul lunii noiembrie. Aceasta a fost acuzată că a luat mită în valoare de 1.000 de euro de la o persoană care îi ceruse să îi soluționeze favorabil un dosar în care contesta o amendă de 20.000 de lei.

Aurica Budescu a fost reținută la sfârșitul lunii noiembrie de procurorii DNA Galați, după ce a fost prinsă în flagrant când primea 1.000 de euro de la o persoană care îi ceruse să dispună înlocuirea unei amenzi cu avertisment.

Procurorii au cerut în aceeaşi zi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Galaţi să dispună arestarea preventivă pentru 30 de zile a judecătorului Aurica Budescu, pentru luare de mită. Solicitarea a fost admisă de instanţă, care a emis mandat de arestare preventivă pentru perioada 29 noiembrie – 28 decembrie inclusiv. Decizia poate fi contestată la instanţa supremă.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a președintelui Judecătoriei Făurei, la solicitarea DNA Galaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *