Skip to content
Politică

Președintele KazMunaiGas, reacție dură în urma scandalului ”Tony Blair”

adevarul.ro
" "

După ce numele fostului premier Tony Blair a fost implicat într-un scandal, președintele KazMunaiGas, Azamat Zhangulov, a reacționat.

Zhangulov a declarat că firma pe care o reprezintă nu are nicio legatură cu numele fostului premier britanic. Declarație vine după ce, în presă, au aparut mai multe informații care făceau referire la faptul că Blair a consiliat și guvernul din Kazahstan, iar în perioda în care și guvernul din România și compania petrolieră de stat din Kazahstan, care controla Rompetrol, aveau negocieri privind stingerea unui conflict comercial cu o miză de peste 400 milioane de dolari, potrivit evz.ro.

" "
" "

Dacă apelezi la servicii de consulanță, poți angaja persoane pe bază de proiect pentru a obține mai multe informații din diverse domenii, ceea ce este un lucru normal. Asta vă pot spune din surse publice. Vă pot spune că nu am nicio informație privind o altfel de relație cu această companie, legat de Rompetrol. Dacă ar fi fost ceva, trebuie sa intelegeți, compania ar fi primit informații în acest sens. Dar, până acum, noi nu am avut nicio relație cu firma domnului Tony Blair. Este declarația mea fermă.” a transmis oficialul din Kazahstan .

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *