Skip to content
Politică

Președintele Klaus Iohannis a chemat la consultări patru miniștri din Cabinetul Orban

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a chemat la consultări, la Palatul Cotroceni, patru miniștri din Cabinetul Orban, susțin surse guvernamentale.

Astfel, ministrul Transporturilor –  Lucian Bode, ministrul Agriculturii – Adrian Oros, ministrul Economiei – Virgil Popescu, dar și ministrul Finanțelor – Florin Cîțu vor ajunge astăzi la Palatul Cotroceni, potrivit sursei citate.

Amintim că Guvernul Orban a fost investit, pe 4 noiembrie, in plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru”, din cele 233 de voturi necesare investirii. Deputatii si senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 ministri, precum si programul de guvernare al PNL.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi seara, că în momentul de faţă sunt 43 de oraşe care nu mai dispun de bani de salarii şi nici de funcţionare, dar urmează să primească fonduri la rectificarea bugetară.

La asociaţia oraşelor mi-au spus foarte clar că 43 de localităţi nu au bani să termine bugetul. O să le dăm prin intermediul ordonanţei de urgenţă de rectificare, de aia am demarat discuţiile cu asociaţiile autorităţilor locale, ca să ştim foarte clar cum prevedem sume care să le permită să închidă anul. Sunt 43 de oraşe care nu au bani de salarii, nu mai au bani de cheltuieli de funcţionare, pot să rămână fără lumină pe străzi, nu mai au bani să plătească indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi, că au fost transferate anul acesta la localităţi fără să le transfere şi resursele financiare,spus Orban.

El a precizat că a avut o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor oraşelor, care solicită ca bugetele locale să fie bazate pe o sumă minimă stabilită pe fiecare locuitor. Sumele necesare pentru funcţionarea administraţiilor ar urma să fie diferenţiate în funcţie de localităţi, iar completările până la limita bugetului minim să fie făcute de la bugetul de stat dacă nu se colectează din veniturile proprii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *