Skip to content
Europa

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu Virginijus Sinkevičius, comisarul european pentru mediu, despre combaterea schimbărilor climatice la nivel naţional şi european

presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, marţi la Palatul Cotroceni, pe Comisarul european pentru Mediu, Oceane şi Pescuit Virginijus Sinkevičius, iar agenda discuţiilor s-a concentrat pe aspecte de actualitate privind protecţia mediului şi a biodiversităţii, precum şi pe combaterea schimbărilor climatice la nivel naţional şi european. Cu acest prilej, şeful statului a reiterat susţinerea ţării noastre pentru obiectivele Uniunii Europene în aceste domenii.

„Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că protecţia mediului, combaterea schimbărilor climatice, alături de educaţia pentru climă, reprezintă obiective asumate la nivel naţional şi a evidenţiat interesul direct al României pentru aceste priorităţi, având în vedere necesitatea de a conserva biodiversitatea bogată a ţării noastre. În cadrul discuţiilor, Preşedintele României a transmis deschiderea autorităţilor române de a coopera strâns cu Comisia Europeană, astfel încât să poată fi atinse obiectivele comune în materie de mediu, atât în ceea ce priveşte politicile şi măsurile de implementare, cât şi alocarea de resurse adecvate. Cei doi înalţi oficiali au agreat necesitatea menţinerii unui dialog strâns cu privire la provocările vizate de procedurile de infringement în domeniul mediului care vizează România, pentru identificarea şi implementarea celor mai bune soluţii, în interesul cetăţenilor”, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat rolul educaţiei în promovarea obiectivelor de mediu, programul educaţional privind schimbările climatice şi mediul fiind destinat creşterii nivelului de conştientizare pentru tinerele generaţii.

La rândul său, comisarul Virginijus Sinkevičius a salutat angajamentul României de a lucra împreună cu Comisia Europeană pentru a găsi soluţii la provocările şi dificultăţile în materie de protecţie a mediului, inclusiv pe fondul eforturilor substanţiale mobilizate de ţara noastră pentru a gestiona situaţia generată de războiul din Ucraina, conform sursei citate de News.ro.

În context, comisarul european a subliniat, de asemenea, relevanţa pe termen lung a agendei verzi şi a obiectivelor legate de schimbările climatice, pentru consolidarea rezilienţei, alături de rolul esenţial al educaţiei în aceste domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *