Skip to content
Politică

Preşedintele Klaus Iohannis invită reprezentanţii partidelor parlamentare la consultări pe tema situaţiei din justiţie

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis invită reprezentanţii partidelor parlamentare la consultări pe tema situaţiei din justiţie, săptămâna viitoare..

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis vineri, 5 aprilie a.c., o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din justiţie”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Consultările vor avea loc joi, 11 aprilie şi vineri, 12 apilie. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.

Joi, consultările încep de la ora 15:00, cu delegaţia PNL, întâlnirea fiind programată să dureze o oră.

De la 16:00 este programat USR, iar la 16:45 urmează PMP, 17:30 – UDMR, 18:15 –  Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri, 12 aprilie, consultările încep la ora 11:00, cu PSD, iar la 12:00 sunt programate discuţiile cu delegaţia ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a trimis Parlamentului scrisoarea referitoare la temele referendumului din 26 mai, acestea fiind interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi interzicerea adoptării de OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare. „Societatea a obosit să urmărească dacă cei interesaţi şi-au mai dat o ordonanţă de urgenţă şi trăieşte cu teamă fiecare zi în care este anunţată şedinţă de Guvern, a cărei ordine de zi reală nu se cunoaşte”, a declarat preşedintele.

„Astăzi am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes naţional care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului ce va fi organizat pe data de 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare. Prima – interzicerea aministiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. Cea de-a doua – interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe„, a anunţat şeful statului, scrie news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *