Preşedintele Lukoil a murit subit. Predecesorul său a decedat acum un an

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Lukoil, a doua mare companie petrolieră din Rusia, a anunţat marţi că preşedintele său Vladimir Nekrasov a murit subit, la vârsta de 66 de ani, relatează CNN.

„Cu profund regret anunţăm decesul subit al lui Vladimir Ivanovici Nekrasov”, a precizat compania într-un comunicat postat pe site-ul său. „Potrivit concluziei preliminare a medicilor, decesul a survenit ca urmare a unei insuficienţe cardiace acute”, precizează compania.

Predecesorul său în funcţie, Ravil Maganov, a murit în urmă cu puţin peste un an după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, potrivit presei de stat ruse. Moartea lui Maganov a fost confirmată de Lukoil în septembrie 2022, într-un comunicat în care se spunea că acesta „a decedat în urma unei boli grave”, dar nu se menţiona faptul că ar fi căzut de la etaj.

În ceea ce-l priveşte pe Nekrasov, acesta lucra de aproape 50 de ani în industria petrolului şi a gazelor. De asemenea, el a ocupat funcţiile de prim-vicepreşedinte al Lukoil şi de consilier al preşedintelui companiei.

Societatea a refuzat să facă alte comentarii despre moartea lui Nekrasov.

Lukoil, care produce peste 2% din ţiţeiul mondial şi are peste 100.000 de angajaţi, a ţinut prima pagină a ziarelor în martie 2022 când a devenit una dintre puţinele companii ruseşti care au luat poziţie publică faţă de invazia la scară largă a Moscovei în Ucraina.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL