Preşedintele Ordinului Asistenţilor Bucureşti, despre deblocarea posturilor în sistemul public

Sursa foto: Facebook

Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Carmen Mazilu, afirmă că în spitalele care au început să organizeze concursuri pentru posturile de asistenţi medicali numărul candidaţilor îl depăşeşte pe cel al posturilor scoase la concurs.

”Era foarte mare nevoie în sistem de personal medical. Deja spitalele au deschis posturi, oamenii au venit şi au luat adeverinţe de participare la concursuri, la fiecare instituţie care a deschis astfel de examene, candidaţii sunt cu mult peste numărul de locuri”, a declarat, luni seară, la Medika Tv, Carmen Mazilu, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Bucureşti.
În ceea ce priveşte ”migraţia” personalului medical mediu, Mazilu a arătat că situaţia nu este una foarte gravă.
”Avem datele din 2023, de la colegii care au cerut status profesional, care sunt în jur de 130 pentru conformitate şi pentru status profesional 148. Anul acesta până acum pentru conformitate au fost 25 de cereri, iar pentru status 37”, a explicat reprezentantul Ordinului Asistenţilor, subliniind că sunt cazuri în care aceleaşi persoane solicită documentele de mai multe ori, întrucât acestea au termen de valabilitate limitat.
Mazilu a spus că există ”permanent o migraţie de personal” între sistemul de stat şi cel privat, asistenţii mutându-se dintr-un sistem în altul în funcţie de salariile pe care le primesc.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: