Președintele parlamentului R. Moldova: Reconstrucţia Ucrainei este un subiect cu prioritate pentru întreaga lume

Sursă foto: Facebook / Igor Grosu

Reconstrucția Ucrainei trebuie să reprezinte o prioritate la nivel global, a punctat președintele parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, miercuri, la conferinţa internaţională „Reconstrucţia Ucrainei şi rolul strategic al României”, organizată la Sinaia, de think-thank-ul New Strategy Center, relatează Agerpres.

„Reconstrucţia Ucrainei este un subiect cu prioritate nu doar pentru Europa, pentru întreaga lume. Partea bună a civilizaţiei umane, care se opune şi nu este de acord cu ambiţiile imperialiste ale Federaţiei Ruse. Şi cine dacă nu Ucraina, din păcate şi Republica Moldova indirect, cunoaşte ce reprezintă aceste ambiţii şi cât de periculoase pot fi, nu doar pentru vecini, dar şi pentru întreaga Europă”, a declarat preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.

Demnitarul a arătat că prioritare rămân atât sprijinul pentru reconstrucţia Ucrainei, care poate aduce anumite oportunităţi, cât şi continuarea ajutorării refugiaţilor din această ţară.

„Suntem obligaţi să privim şi prin prisma, sau în primul rând prin prisma oportunităţilor această tragedie care are loc în estul Europei, această invazie, acest război nedrept provocat de Federaţia Rusă împotriva prietenilor noştri ucraineni. Iar Republica Moldova şi România sunt nu doar ţări vecine, sunt ţări cu cea mai mare şi mai lungă frontieră cu Ucraina. Ceea ce am făcut noi şi o vom face în continuare, dezinteresat, este să deschidem casele noastre către refugiaţii ucraineni”, a mai spus Igor Grosu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: